Česká legenda KABÁT bude opäť súčasťou nového ročníka TOPFESTU!

Česká legenda KABÁT bude opäť súčasťou nového ročníka TOPFESTU!

Fanúšikov môže tešiť fakt, že TOPFEST ako jediný festival na Slovensku je súčasťou “PO ČERTECH VELKÝ TURNÉ 2024” a kapela na ňom vystúpi 28.6.2024!

TOPFESTje súčasťou turné, ktoré je výnimočné, keďže je oslavou ich 35. výročia. Zároveň je to presne dvadsiaty krát ,čo Kabát vystúpi na našom festivale. Ako Pepa Vojtek svojho času povedal :  “Veci sa menia, mení sa počasie, vlády se menia, menia sa ceny, ale jedno sa nemení, že Kabát hrá na TOPFESTE”.

A k tomu, ako bude vyzerať festivalový open air sa vyjadril aj Radek Havlíček,   manažér kapely:“Dlhodobo riešime problém, že sa s Kabátom nemôžeme koncertne vrátiť do Žiliny, kde sme v minulosti koncertovali. Bohužiaľ tam nie je aktuálne hala do ktorej by sme sa s velkosťou produkcie, ktorú so sebou vozíme, vošli. Tak sme s vďakou prijali ponuku festivalu TOPFEST 2024, ktorý sa koná v Žiline, kde sme zhodou okolností podobný "kus" už predviedli v roku 2015. V podstate privezieme rovnakú show, akú fanúšikovia uvidia v rámci halového turné. Je to síce veľmi náročné vyprodukovať a vizuálne upraviť halový koncert koncipovaný ako 360° do podmienok klasických 180°, a ešte pod šírim nebom v mobilnej streche, ale nakoniec sme to technicky vyriešili. Diváci na Topfeste uvidia de facto rovnakú show s minimom zmien a vypočujú si rovnaký play list ako fanúšikovia na jesennom halovom turné. Môže nás samozrejme negatívne ovplyvniť počasie, ale dúfame, že se tak nestane. Rozhodne sa nejedná o bežné festivalové vystúpenie.”

Festival  TOPFEST 2024 bude po prvýkrát rozložený na letisku v Žiline, ktorý mu poskytne plný servis, ako pre účinkujúcich, tak pre návštevníkov. Po hudobnej legende Scorpions, ktorej bude patriť festivalový štvrtok, je piatkové vystúpenie českej legendy tou najlepšou správou pre  fanúšikov.